Timpul trece pentru Windows 7 si acesta nu va mai beneficia de suport din luna ianuarie a anului viitor. Aceasta înseamnă că nu vor mai exista actualizări de securitate periodice si gratuite.

In retelele publice si private există încă sute de milioane de PC-uri care rulează Windows 7, ceea ce înseamnă că migrarea PC-urilor de la Windows 7 la Windows 10 trebuie sa fie una dintre prioritățile de top pentru departamentele IT din acest an. Microsoft dorește migrarea pe Windows 10 (prețul suportului Windows 7 va crește în fiecare an, ceea ce va face și migrarea la Windows 10 mai atractivă).
Centrul Național de Securitate Cyber ​​(NCSC) a avertizat asupra riscurilor de a rula software-ul fără suport: “Actualizarea software-ului este una dintre cele mai eficiente modalități de a menține rețelele și dispozitivele securizate. De aceea planificarea upgrade-urilor dvs. în avans este deosebit de importantă. Mulți dintre voi vă veti aminti de Windows XP care nu a mai beneficiat de asistență în 2014. Nu a trecut mult timp si exploatarea versiunii finale a platformei a devinit destul de răspândită. Malware-ul se poate răspândi mult mai ușor pe platformele învechite deoarece fără actualizări de securitate vulnerabilitățile cunoscute vor rămâne neschimbate. Ca urmare este esențial să se renunte la software-ul fara suport cât mai repede posibil “.
Din cauze hard nu este posibil ca toată lumea să actualizeze fiecare dispozitiv. Unele PC-uri pot fi prea vechi pentru a rula Windows 10 si aplicații esențiale pentru anumite procese de afaceri ar putea să nu funcționeze cu Windows 10.

Nu uitati :
Migrarea de la Windows 7 la Windows 10 trebuie sa fie o prioritate pentru dvs. in acest an !