Un american excentric cu 25 de routere in spate explica de ce ar trebui sa ne abtinem in a ne conecta la orice retea WiFi ne iese in cale

Mike Spicer este un american pe care nu ai cum sa-l ignori fiindca se plimba cu un rucsac urias ce are 50 de antene si  multe LED-uri verzi. Gadgetul iesit din comun se numeste WiFi Cactus, costa 6.000 de dolari si are si un ananas pe post de decoratiune, dar scopul este sa monitorizeze toate retelele wireless din zona si mai ales pe cei care se conecteaza la ele. WiFi Cactus este gandit sa le arate internautilor ca nu este o idee buna sa se conecteze la orice WiFi public. Spicer a povestit pentru HotNews.ro ce planuri are cu conexiunile Bluetooth si ce lucruri nu ar trebui sa facem pe telefon cand suntem conectati la o retea WiFi despre care nu stim nimic. 

WiFi Cactus nu este ofensiv, dar monitorizeaza retelele WiFi din jur si pe cei care se conecteaza la ele. La DEF CON ajunsese sa depisteze 14.000 de terminale conectate, dar apoi sistemul a cedat.

Cu un astfel de terminal poti vedea ce tasteaza pe aplicatii necriptate cei conectati la o retea WiFi nesecurizata. Pe o astfel de retea, daca folosesti aplicatii cu criptare pot fi vazute meta-datele, adica ce servicii folosesti, dar nu vor fi vazute si datele comunicate.

Sursa: http://economie.hotnews.ro/stiri-it-22117401-american-excentric-25-routere-spate-explica-trebui-abtinem-conecta-orice-retea-wifi-iese-cale.htm