Un fost angajat a furat secrete si le-a vandut in Dark Web

Autoritățile israeliene au arestat un bărbat în vârstă de 38 de ani pentru furtul de secrete ale Grupului NSO , o firmă din Herzliya, specializată în dezvoltarea de soft de pentru guverne. Compania pretinde că oferă “guvernelor tehnologie care le ajută să combată terorismul și criminalitatea”.

Persoana (a cărei identitate nu a fost dezvăluita) a lucrat ca programator în cadrul companiei, dar a fost concediat din cauza suspiciunii de furt de date si tehnologii secrete (instrumente cibernetice, software, instrumente sensibile) pentru a le vinde pe in web-ul intunecat pentru un pret enorm 50 000 000 $.

După furtul datelor, destinația acestora a fost piața Dark Web plata facandu-se in criptomoneda, ceea ce ar fi evitat ca autoritățile să urmărească locația sau istoricul tranzacțiilor. El a facut o oferta unui potențial cumpărător și sa pretins ca este un hacker care a furat date de la NSO Group.

Dar potențialul cumpărător a informat grupul NSO despre incident. Grupul a contactat poliția și, pe 5 iulie, suspectul a fost reținut. Conform rapoartelor, suspectul nu a reușit să vândă datele furate, însă dacă ar fi reușit, grupul ar fi putut să falimenteze.

https://www.hackread.com/