Un malware de Android fură credențiale din peste 100 de aplicații bancare și de criptomonede

Programele malware pentru Android se prezintă într-o varietate de forme, fiecare cu diferite niveluri de complexitate a atacului. Acestea pot face orice, de la furtul unor informații specifice până la preluarea completă a computerului sau a dispozitivului dvs. mobil. Cu toate acestea, un nou troian Android, denumit „Vultur” de către cercetătorii din Amsterdam, are o abordare mult mai dură față de țintele sale.

Acest software malițios înregistrează tot ceea ce se întâmplă pe ecranul telefonului dumneavoastră. Una dintre consecințe este că a urmări aplicații precum cele bancare și de socializare devine o joacă de copii. Cercetătorii de la compania de securitate informatică ThreatFabric au observat că:

„Pentru prima dată, vedem un troian bancar pentru Android care are ca strategie principală înregistrarea ecranului și keylogging-ul pentru a colecta credențiale de autentificare într-un mod automat și scalabil. În plus, actorii au ales să se îndepărteze de strategia comună de suprapunere HTML pe care o vedem de obicei în alți troieni bancari Android.”

Citeste mai mult … https://attacksimulator.ro/