Un malware va deteriora telefoanele utilizatorilor la propriu prin supraincalzire

O tulpină malware cunoscută sub numele de Loapi va deteriora telefoanele dacă utilizatorii nu o elimină de pe dispozitivele lor.

Dupa infectare, acest malware va descărca un program de produs moneda virtuala ( Monero ), care va supraîncălzi și va suprasolicita componentele telefonului, ceea ce va face să explodeze bateria, să deformeze capacul telefonului sau chiar și mai rău.

Loapi are o structură modulară extrem de avansată și componente pentru tot felul de operațiuni malitioase.

Loapi se ascunde în aplicații de securitate și aplicații pentru adulți

În prezent, Loapi este publicat în magazinele de aplicații terță parte, care se comportă ca antivirus mobil sau pentru aplicații pentru adulți.

Malware-ul folosește trucul clasic de presare a utilizatorilor cu un flux nesfârșit de pop-up-uri, până când utilizatorul face ce vrea malware-ul. Acesta este modul în care Loapi obține drepturi de administrator de dispozitiv și modul în care Loapi forțează utilizatorii să dezinstaleze aplicații antivirus reale de pe telefoanele lor.

Aplicațiile Loapi vor închide de asemenea fereastra Setări ori de câte ori detectează că un utilizator încearcă să dezactiveze contul de administrator. Utilizatorii vor trebui să pornească dispozitivul în modul Safe pentru a elimina acest malware.

Loapi nu a fost semnalat in aplicatiile din magazinul oficial Google Play Store.

Sursa: https://www.bleepingcomputer.com/news/security/android-malware-will-destroy-your-phone-no-ifs-and-buts-about-it/