Un site pe care erau vândute date personale a milioane de persoane a fost inchis

Un site pe care erau vândute datele personale a milioane de persoane a fost închis, în urma a sute de percheziții în România și alte 16 țări. Operațiunea a fost coordonată de FBI.

17 țări și-au unit forțele pentru a elimina Genesis Market, una dintre cele mai periculoase retele care vindea informații  furate de hackeri din întreaga lume. La data de 4 aprilie, a fost efectuată o operațiune internațională care a dus la închiderea acestui serviciu ilegal și confiscarea infrastructurii sale din Europa.

Au fost efectuate raiduri la nivel internațional de către poliție, iar Genesis Market, una dintre cele mai mari platforme online pentru vânzarea ilegală de date personale, a fost închisă. Site-ul vindea informații de conectare, inclusiv parole, adrese IP, locații, istoricul navigării și alte informații care alcătuiau “amprenta digitală” a victimelor, în mare parte la prețuri sub un dolar. Aceste date personale le permiteau infractorilor accesul la conturile bancare, de cumpărături sau de e-mail ale victimelor.

Citeste comunicatul Polititei Romane