“Urmărim fiecărui loc în care mergeți”: aplicația Weather Channel acuzată ca a vândut datele utilizatorilor sai

Oamenii s-au bazat pe cea mai populară aplicație mobila  pentru a urmări previziunile vermii, dar proprietarii au folosit-o pentru a-i urmări și pentru a profita de aceste informații, a declarat vineri procurorii din Los Angeles.

Operatorul aplicației mobile Weather Channel a înșelat utilizatorii care au acceptat să-și împărtășească informațiile despre locație în schimbul unor previziuni și alerte personalizate. Operatorul aplicației a ignorat confidențialitatea personală atunci când compania a vândut datele unor terțe părți a afirmat avocatul orașului Michael Feuer .

Feuer a dat în judecată operatorul aplicației din instanța superioară a județului Los Angeles pentru a opri practica. El a spus că 80% dintre utilizatori au convenit să permită accesul la locațiile lor deoarece informarea despre modul în care aplicația folosește date de geolocație a fost îngropată într-o politică de confidențialitate de 10.000 de cuvinte și nu a fost prezentată atunci când utilizatorii au descărcat si instalat aplicația.

Sursa : https://www.theguardian.com/