Va amintiti disputa dintre Apple si FBI pentru deblocarea unui iPhone ?

Aproape orice telefon mobil poate fi deblocat ?

După ce Apple a refuzat să ajute FBI să acceseze datele de pe iPhone blocat, FBI a plătit în cele din urmă peste un milion de dolari unei companii terțe pentru deblocarea iPhone-ului teroristului care a produs atentatul in masa de la  San Bernardino care a avut loc acum doi ani.

Se pare că agenția federală nu va trebui să lupte cu Apple pentru deblocarea iPhone-urilor, pentru ca  o compania  israeliană  a descoperit o modalitate de a debloca aproape orice iPhone de pe piață, inclusiv cel mai recent iPhone X. Potrivit raportului Forbes, Cellebrite o importanta companie de securitate din SUA ar detine o unealta pentru a debloca orice iPhone care ruleaza iOS11 sau mai vechi.
Într-o brosura de prezentare [ PDF ] “Servicii avansate de deblocare și extracție”, Cellebrite declară că serviciile sale pot sparge securitatea dispozitivelor Apple iOS și a sistemelor de operare, inclusiv iPhone, iPad, iPad mini, iPad Pro și iPod touch. iOS 11. ”

Pe lângă dispozitivele Apple, Cellebrite poate debloca și smartphone-uri cu Android Google (seria Galaxy și Note), Alcatel, Google Nexus, HTC, Huawei, LG, Motorola, ZTE și multe altele.

Sursa: https://thehackernews.com/2018/02/unlock-iphone-software.html