Vizitatorii site-ului live.antena3.ro au fost folosiți pentru a produce criptomoneda Monero

Site-ul live.antena3.ro a fost infectat cu un script malitios.

Informatia a fost publicata de un utilizator pe forumul de discutii Reddit intr-o postare . Descoperirea a fost confirmată de mai multi utilizatori, scriptul se numeste “CoinHive” si este folosit pentru a produce moneda  Monero.
Nu se stie daca scriptul malitios a fost injectat de un hacker sau de un angajat din cadrul Antena3.

Comunicatul oficial al Antena 3

“UPDATE: Site-ul Antena 3 Live a fost din nou atacat de hackeri. S-a întâmplat atât în cursul serii de miercuri, cât și în această după -amiază. La ora 12:15 un nou atac a fost depistat. Până la remedierea problemei, emisiunile Antena 3 pot fi văzute LIVE pe pagina de Facebook Antena 3

Știre inițială: În seara zilei de 10 ianuarie 2018, secțiunea LIVE a site-ului televiziunii Antena 3 a fost atacată permițându-se utilizarea unui script de minat criptomonede, încărcat în urma unei breșe de securitate pe unul dintre serverele Antena3.ro, aflat în gestiune externalizată.

Problema a fost rezolvată în timpul nopții, la scurt timp după ce am aflat de existența ei. 

Timp de câteva ore, site-ul a fost folosit de către autorii atacului pentru a face bani din criptomonede (Monero) prin exploatarea aproape de maximum a procesoarelor utilizatorilor. 

Prezentăm scuzele noastre utilizatorilor paginii de LIVE pentru inconvenientele create și asigurăm pe toți că nu a existat nici intenție și nici vreo eroare de exploatare din partea Antena3 sau a persoanelor asociate direct cu Antena3.

„A fost un atac al unor hackeri, care au reușit să injecteze un script în pagina de LIVE a site-ului antena3.ro. Imediat ce am fost alertați am eliminat problema, azi-noapte (n.r. 11 ianuarie) în jurul orei 02:00. Sunt lucruri care se întâmplă în online, important este să le depistezi și să le contracarezi”, a declarat Augustin Roman, Director Digital Antena TV Group.”