WordPress 4.9.3 lansat la începutul acestei săptămâni, a inclus o eroare care a dezactivat actualizarea automată a WordPress pe viitor

Într-un context nefericit de evenimente….

WordPress 4.9.3 a fost lansat la începutul acestei săptămâni și a inclus o eroare care a dezactivat actualizarea automată a WordPress pe viitor.

Milioane de site-uri au fost actualizate automat de la 4.9.2 la WordPress 4.9.3 și și-au pierdut capacitatea de a se actualiza automat în viitor.

Care este cauza?

WordPress 4.9.3 a inclus un bug care provoacă o eroare PHP fatală când WordPress încearcă să se actualizeze. Aceasta întrerupe procesul de actualizare automată și versiunea  site-ul ramane 4.9.3 pentru totdeauna.

 

Solutia problemei este  actualizarea manuala

Dacă site-ul dvs. nu se mai actualizeaza automat de la versiunea WordPress 4.9.3, va trebui să actualizați manual site-ul dvs. pentru a continua să primiți actualizările automate. Pentru a vă actualiza manual și pentru a trece peste această problemă de actualizare automată, pur și simplu conectați-vă în site-ul dvs. WordPress ca utilizatorul de admin și vizitați Tabloul de bord → Actualizări și faceți clic pe “Update Now”.

După actualizare, asigurați-vă că versiunea dvs. de bază este 4.9.4. Puteți derula în jos și verificați partea din dreapta jos a panoului de administrare și ar trebui să spuneți “Versiunea 4.9.4”.

Vă rugăm să împărtășiți aceste informații cu comunitatea WordPress pentru a le face mai conștienți decât trebuie să vă conectați la site-urile lor și să faceți actualizarea manuală pentru a obține versiunea anterioară 4.9.3 și această problemă.

Sursa : https://www.wordfence.com/blog/2018/02/broken-auto-update/