Avertisment fără precedent de la guvernatorul Isărescu: Mulţi vorbesc de un adevărat război cibernetic în desfăşurare.

Avertisment fără precedent de la guvernatorul Isărescu:

Mulţi vorbesc de un adevărat război cibernetic în desfăşurare. Nu este exclusă apariţia unei crize la nivel global. BNR depune eforturi pentru a face faţă atacurilor cibernetice.

Banca Naţională a României (BNR) depune eforturi împreună cu autorităţile statului pentru a face faţă atacurilor cibernetice potenţiale, a declarat Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, vineri, în cadrul conferinţei naţionale în domeniul securităţii cibernetice organizată de instituţie.

„Banca Naţională a României depune, împreună cu autorităţile statului, eforturi pentru a face faţă atacurilor cibernetice potenţiale. Raportarea noastră este că trebuie să ne dezvoltăm şi sistemele noastre interne, dar cel mai bine este să lucrăm cu autorităţile statului specializate. Pentru gestionarea riscurilor, avem nevoie de planuri adecvate de prevenire a atacurilor cibernetice şi de răspuns rapid în cazul producerii unor evenimente nedorite”, a spus Mugur Isărescu.

„În contextul ultimelor patru atacuri cibernetice, mulţi vorbesc de un adevărat război cibernetic în desfăşurare. Nu este exclusă apariţia unei crize la nivel global, greu de prevăzut, cu impact şi în ţara noastră”, a adăugat guvernatorul BNR.

Isărescu a precizat că preocupare pentru dezvoltarea sistemelor de protecţie se înregistrează la nivelul tuturor băncilor centrale, care sunt din ce în ce mai informatizate.

„Pe măsură ce spaţiul cibernetic se extinde, ameninţările cibernetice care se diversifică devin tot mai sofisticate. Serviciile legate de sectorul de informare şi comunicare, alături de piaţa financiară, sistemele de transport, sistemele de sănătate, sistemele de sprijin pentru apă şi hrană, alte diverse industrii: energia, sunt interconectate şi interdependente, ceea ce ne creşte însă gradul de expunere la atacuri cibernetice”, a declarat reprezentantul BNR.

Sursa: http://www.zf.ro/