Cât de sigură este camera dvs. de securitate?

Camerele de securitate au devenit o alegere populară pentru persoanele și organizatiile care doresc să păstreze un ochi vigilent asupra locuințelor, birourilor și altor spații.

Camerele de securitate conectate la Internet ne permit să transmitem în timp real imagini către alte dispozitive conectate la internet, cum ar fi calculatoare, smartphone-uri și tablete, către și de la oricine, oriunde în lume.

Dar camera dvs. de securitate trebuie să fie protejată cu o parolă unică sau camera poate fi capturata (hacked) de către infractorii cibernetici care caută să fure informații sensibile sau chiar să preia controlul camerei. Dacă infractorii cibernetici se pot conecta la sistemul camerei dvs. de securitate, aceștia ar putea spiona casa sau afacerea dvs. încălcând confidențialitatea dvs.

Ce trebuie sa faceti pentru a obtine un grad ridicat de securitate :
-Schimbați parolele și alte setări implicite înainte de a le utiliza pentru prima dată. Urmați instrucțiunile privind setarea parolelor de pe site-urile oficiale ale producătorilor.
-Opriți camerele când nu le utilizați;
-Dezactivați accesul la distanță când nu este necesar;
-Asigurați-vă că rețelele wireless de acasă și de afaceri sunt protejate corespunzător;
-Asigurați-vă că actualizați în mod regulat software-ul și sistemele de operare ale tuturor dispozitivelor din reteaua dvs.
-Urmați toate instrucțiunile atunci când instalați și configurați setările camerei conectate la Internet, conform recomandărilor producătorilor oficial.

Sursa :https://www.staysmartonline.gov.au