Smart Antivirus, soluţia de securitate bazata pe inteligenta artificiala (AI)

Smart Antivirus, soluţia de securitate a firmei Cylance vrea să combată atacurile cibernetice cu ajutorul ramurii inteligenţei artificiale numită învăţare mecanică.

Învăţarea mecanică este capacitatea sistemelor de a deprinde abilităţi noi în urma unui proces de antrenare în care a procesat cantităţi mari sau foarte mari de date. În acest caz, AI-ul învaţă din toate cazurile pe care le întâlneşte la nivel global şi aplică cea mai bună soluţie de protecţie local.
Acest antivirus nu funcţionează pe baza unei baze de date cu semnături a unor viruşi cunoscuţi, precum soluţiile clasice. Conform producătorului, predicţia şi prevenţia sunt principalele sale atuuri.
Din cazurile anterioare procesate, antivirusul ar putea intui când se va produce un atac şi va bloca pur şi simplu calea de acces dacă forma de atac sau malware-ul este necunoscut şi nu există încă o soluţie clară de contracarare.
Aceeaşi abordare este valabilă pentru orice tip de ameninţare, de la spyware la ransomware. Antivirusul rulează în fundal şi operează autonom, fără a consuma resurse semnificative, susţin cei de la Cylance, conform News.ro.
Pentru cei care preferă totuşi să preia controlul, există o interfaţă care permite verificarea modului în care funcţionează antivirusul, modificarea opţiunilor şi gestionarea altor device-uri din reţea care sunt protejate de acelaşi produs.
Disponibil pentru zona de enterprise de anul trecut, Cylance Smart Antivirus este acum lansat şi pentru utilizatorii finali, având un preţ de 29 de dolari pe an pentru un dispozitiv protejat.

Sursa: http://www.bursa.ro