Ce nu ar trebui să publicați niciodată pe social media?

Informații pe care nu ar trebui să le împărtășiți niciodată pe social media

  1. Imagini ale noului dvs. card de credit sau alte informații financiare. Uneori, în entuziasmul de a primi un nou card, oamenii postează o fotografie a acestuia pe social media. Chiar și cu cele mai înalte setări de confidențialitate, nu este sigur să postați poze sau informații care să vă prezinte detaliile financiare.
  2. Carte de identitate sau documente. Permisele de conducere sunt văzute în mod obișnuit pe rețelele de socializare, în special atunci când oamenii își testează conducerea. Deși acest lucru este cu siguranță o fotografie și un moment de #hashtag, partajarea oricărui tip de identificare online vă expune la fraude de identitate.
  3. Bilete. Biletele de avion continuă să fie un foarte popular post social media. Dar aveți grijă!Acestea conțin o mulțime de informații, inclusiv numerele de ordine pe care infractorii cibernetici le pot utiliza pentru a decoda informații personale despre dvs. și apoi accesați contul bancar și informațiile financiare. Dacă împărțiți planurile de vacanță, ați mai spus potențial – criminalii atunci când nimeni nu va fi acasă. Același lucru se întâmplă și pentru bilete la evenimente muzicale și sportive.
  4. Fluturasul de salariu. Toată lumea primeste o majorare a salariului, dar dacă vă publicați fluturasul de salariu pentru a dovedi acest lucru, tocmai ați publicat detaliile personale și bancare ale infractorilor cibernetici. Este informație privată – mass-media sociale nu are nevoie să o vadă!
  5. Comportament necorespunzător, comentarii, imagini și video. Comentariile necorespunzătoare, precum și plângerile sau criticile pot atrage repercursiuni. Deci, nu vă aratati nemulțumirile pe canalele media sociale. În plus, nu împărtășiți imaginile intime sau ofensatoare ale nimănui fără consimțământul lor.

Sursa: https://staysmartonline.govcms.gov.au