“Colecția # 1” – o încălcare semnificativă a datelor care afectează 773 milioane de adrese de e-mail și nume de utilizator – Esti afectat ?

În ianuarie 2019 s-a descoperit pe un site de hacking o colecție
foarte mare de combinații de adrese de e-mail și parole folosite pentru a ataca conturile altor servicii. Colectia conține aproape 2,7 miliarde de înregistrări din care 773 milioane de adrese de e-mail sunt unice. Adresele de email sunt insotite de parolele acestora pentru autentificarea la diverse servicii .
Detalii complete despre incident și despre căutarea parolelor încălcate sunt furnizate în postul de blog “Încălcarea datelor de 773 milioane de înregistrări”, “Colecția # 1“.

Spre deosebire de alte încălcări ale datelor, această încălcare nu poate fi legată la un singur site. În schimb, se pare că cuprinde mai multe încălcări în mai multe site-uri / servicii. Pentru a afla dacă e-mailul dvs. a fost compromis, accesați serviciul Have I Been Pwned, gestionat de Troy Hunt.

Ce puteti face ?

  – Utilizați o parolă puternică și nu reutilizați aceeași parolă pe mai multe site-uri web.    
– Schimbați-vă parola toate conturile la care ați utilizat aceeași combinație de email și parolă.   
 – Utilizați autentificarea multifactor, dacă este disponibilă, pentru a vă oferi un nivel suplimentar de securitate pentru conturile dvs.