Contul de Instagram al Simonei Halep a fost spart si folosit pentru un atac de Vishing.

Conform digisport.ro, contul de Instagram al campioanei de la Wimbledon, Simona Halep, a fost spart de hackeri, fiind postat un mesaj prin care se cerea bani in numele sportivei de la cei peste 1,3 milioane de urmăritori.

In seara zilei de 23 Iulie 2019, au fost postate si sterse ulterior mai multe mesaje. Unul dintre acestea spunea: “Hei, mă poate ajuta cineva? Sunt blocată în Elveția, iar contul meu bancar nu merge aici. Am nevoie de 500 de dolari. Sunt dispusă să plătesc 1.500 de dolari până în weekend. Am un cont pe Zelle. Aplicația Venmo nu merge dintr-un anumit motiv. Vă rog, nu mă mai întrebați dacă primesc bani prin Venmo. Este atât de rușinos“.  Un al doilea mesaj anunța cum cunoscuta sportivă oferea gratuit căști marca Apple pentru fanii acesteia.

Această practică denumită Vishing, este echivalentul termenului “phishing” și este descris ca act de utilizare neautorizată a unui cont în încercarea de a înșelă utilizatorul să ofere informații confidențiale precum date sensibile, date financiare, ducând până la furtul de bani sau identitate.

Tot ce ne rămâne de făcut este să fim vigilenți și să desconspirăm cât mai repede aceste practici în speranța că majoritatea dintre noi poate să identifice o știre falsă (fakenews).