Electrica Furnizare anunță existența unei tentative de phishing

Electrica Furnizare anunță existența unei tentative de phishing prin intermediul căreia clienții sunt notificați cu privire la emiterea unor facturi și îndemnați să facă plata acestora prin accesarea unui link reprezentând un număr de cont. Electrica Furnizare se delimitează de orice e-mail trimis în numele companiei care utilizează alte extensii decât electricafurnizare.ro.

Pentru a evita să devină victime ale unui atac de phishing, Electrica Furnizare le recomandă clienților săi următoarele:

  • Să verifice cu atenție adresa de e-mail a expeditorului, în special domeniul de găzduire;
  • Să nu ia în considerare și să nu acceseze link-uri sugerate în comunicări transmise în numele Electrica Furnizare de la adrese de e-mail care nu au extensia electricafurnizare.ro;
  • Să nu deschidă atașamente dacă nu sunt siguri de conținutul acestora;
  • Să plaseze cursorul peste link-urile suspecte, înainte de a da click pe ele, urmărind ca adresa URL a link-ului să corespunda cu descrierea acestuia;
  • Să nu introducă date cu caracter personal sau să efectueze plăți în pagini nesecurizate. O pagină securizată se poate identifica căutând simbolul sub formă de lacăt închis, afișat de browser-ul utilizat, precum și prezența literei „s” (reprezentând termenul „secure” – în condiții de siguranță) la începutul adresei site-ului: „https://”. Aceste elemente indică utilizarea de către site a unei conexiuni securizate, astfel încât informațiile despre tranzacție nu sunt divulgate către terți. Dacă aceste elementele nu sunt disponibile, plata trebuie abandonată.

Sursa: https://www.electricafurnizare.ro/