Facebook știe pe cine ai sunat și cui i-ai dat SMS-uri în ultimii ani

După scandalul Cambridge Analytica, încep să iasă la iveală din ce în ce mai multe informații despre modurile în care Facebook a avut grijă de ”cobaii” săi.

Scandalul Cambridge Analytica, în care este implicată și rețeaua socială, este doar vârful unui aisberg plin de mizerii despre care începem să aflăm încet, dar sigur. Zuckerberg a încercat să se scoată și să spună că nu știe ce făcea cu datele a 50 de milioane de utilizatori, dar e greu să te uiți la el și să-l mai iei în serios.

Apar noi informații despre modul în care chiar Facebook știe cine sunt oamenii cu care relaționezi. Un neozeelandez care și-a descărcat datele de pe site, a descoperit că Facebook a colectat metadate despre apeluri făcute de pe telefonul său cu Android.

În aceste metadate sunt colectate numele contactelor, numerele de telefon, data fiecărui apel, dar și durata fiecăruia dintre acestea, fie el efectuat sau primit. Mai mulți utilizatori au raportat aceeași ”problemă”, iar unii au informații chiar și despre SMS-uri și MMS-uri.

Sursa: https://playtech.ro