Hackerii au furat datele a milioane de clienți de pe site-ul Adidas din SUA

Adidas, a anunțat că hackerii au accesat ilegal site-ul web al SUA și furat datele personale ale milioane de clienți americani de la Adidas.

Potrivit anuntului facut de Adidas persoane neautorizate au reușit să fure numele de utilizator, detaliile de contact și parolele criptate ale “câtorva milioane de consumatori“. Adidas consideră că informațiile referitoare la sănătate și fitness ale clienților sau la informațiile referitoare la cărțile de credit nu au fost compromise. 

Adidas se angajează să protejeze confidențialitatea și securitatea datelor personale ale consumatorilor. Adidas a început imediat să ia măsuri pentru a determina sfera problemei și pentru a alerta consumatorii relevanți. Adidas colaborează cu firmele de securitate de date și autoritățile de aplicare a legii pentru a investiga problema “, a declarat Adidas într-o declarație.

James Lerud, șeful echipei de cercetare a comentat această încălcare și a spus că “va fi interesant să vedem cum se desfășoară investigatia. În acest moment  Adidas consideră că nici un card de credit sau informații despre sănătate nu au fost compromise.  Acest lucru, combinat cu faptul că parolele sunt criptate, mă determină să cred că Adidas urmărește cele mai bune practici. “

Organizatiile ar trebui să ia acest lucru ca un avertisment pentru ca  si dacă urmați cele mai bune practici  se pot produce încălcări ale securitatii datelor. Controalele de securitate trebuie să fie măsurate, evaluate și actualizate în permanență pentru a rămâne în continuare protejati “, a adăugat Lerud.

Pentru consumatori, acest lucru ar trebui să ne aducă aminte că trăim într-o perioadă în care gestionarea parolei este fundamentală pentru siguranta. Utilizarea managerilor de parole trebuie să devină un lucru obișnuit până când se vor gasi soluții mai bune.

Recomandarea Adidas : Dacă ați cumpărat vreun produs de pe site-ul Adidas din SUA, compania va lua legătura cu dvs.  Cu toate acestea  pentru propria  siguranța dvs. este recomandat să vă modificați parola contului chiar acum.

 
Sursa: www.hackread.com