Nu ajutați hotii – configurați un cod PIN pentru deblocarea telefonului dvs.

Hotii a început să vizeze telefoanele mobile de îndată ce au apărut .

Telefoanele noi nu sunt ieftine, astfel încât revânzarea acestora e o afacere destul de profitabilă. Din păcate, hoții continuă să prospere în lumea de astăzi dominată de smartphone-uri. Cele mai multe smartphone-uri nu sunt ieftine, iar ceea ce conțin acestea este adesea mult mai valoros.

De ce se fură telefoanele ?

Totul ar fi putut fi complet diferit, dar oamenii sunt prea leneși pentru a pune parole pe smartphone-urile lor. Un smartphone care nu poate fi deblocat nu poate fi revândut, ceea ce îl face fără valoare. Cel puțin unele smartphone-uri Android nu pot fi resetate la valorile implicite din fabrică, cu excepția cazului în care codul PIN este introdus, astfel încât furtul acestora pentru a face o afacere nu prea funcționează.

Și mai important, fără PIN, conținutul dispozitivului nu poate fi accesat. Smartphone-urile moderne sunt adevarate comori de date, de la aplicații bancare, sisteme de plăți și conturi de poștă electronică, cu consecințe dezastroase dacă sunt pierdute.

Cu toate acestea, doar 48% dintre persoane protejeaza dispozitivele mobile cu un cod PIN sau o parolă.
Ideea este ca dacă toți posesorii de dispozitive smart ar pune parole, hotii de buzunar ar fi scosi din joc, deoarece piața telefoanelor furate ar dispărea pur și simplu.

Pentru a rezuma: Dacă nu doriți să ajutați hotii, setați o parolă pe telefon.

Și dacă doriți să creșteți șansele de a vă vedea din nou dispozitivul furat și de a vă asigura că infractorii nu reușesc să vă citeasca datele dvs. prețioase, gândiți-vă la utilizarea unui sistem antifurt. Sistemele moderne de operare mobile au unele built-in. În iOS, funcția se numește Găsirea iPhone-ului meu ; în Android, este Găsiți telefonul . Aceste funcții utilizează functia geolocation pentru a ajuta la urmărirea dispozitivului lipsă și pot să-l blocheze sau chiar să ștergă memoria, dacă este necesar.

Pentru Android, aplicațiile speciale adaugă funcționalități îmbunătățite. De exemplu, Kaspersky Internet Security for Android nu doar captează programe rău intenționate pe smartphone-uri și tablete, ci include și modulul Anti-Furt, care face următoarele:

-Localizează dispozitivul;
-Îl blochează;
-Pornește o alarmă oribilă care nu poate fi oprită fără PIN;
-În mod obișnuit, fotografiile cu camera frontală vă ajută să identificați hoțul.
-Șterge datele personale și alte date de pe dispozitiv.
Puteți descărca Kaspersky Internet Security pentru Android, versiunea de bază este gratuită și include componenta anti-furt.

Sursa : https://www.kaspersky.com