Hoții fură 600 de computere puternice în Islanda, cu intenția de a le folosi pentru a produce Bitcoin.

600 de PC-uri au fost furate !

Știrea ale zilei este că infractorii au furat 600 de computere puternice de la centrele de date din Islanda pentru a le folosi în minarea de Bitcoin.  Computerele valorează aproape 2 milioane de dolari  si inca nu au fost încă găsite.

Hoții au furat 600 de plăci grafice, 100 de procesoare, 100 de surse de alimentare, 100 placi de bază și 100 de seturi de memorie pentru a fi utilizate în activitatea de producere moneda virtuala.

Mass-media islandeză a numit crima “Big Bitcoin Heist”,  autoritățile au arestat 11 persoane, inclusiv un gardian.
Un judecător de la judecătoria din Reykjanes a ordonat vineri două persoane să rămână în custodie.

Furturile au avut loc între sfârșitul lunii decembrie și începutul lunii ianuarie, membrii grupului au fost identificați datorita camerelor de supraveghere utilizate de compania Advania.

Advania este o companie care ofera clienților săi acces la platforme de minare monedavirtuala si a suferit două dintre cele patru furturi.

Polițiștii caută orice dovezi pentru a urmări hoții, autoritățile urmăresc, de asemenea, consumul de energie în Islanda, în cazul în care își pornesc calculatoarele. Un vârf al consumului de energie ar putea dezvălui locația lor dacă hoții nu iau măsuri pentru a evita urmărirea.

Sursa: securityaffairs.co