Peste 40 de modele de telefoane mobile ieftine s-au vandut cu soft-ul deja infectat cu troianul bancar Triada

Telefoane noi s-au vandut gata infectate cu troianul bancar Triada!

Dr.Web o firma producatoare de programe antivirus,  a publicat o listă cu 42 de modele de telefoane cu Android pe care cercetătorii săi le-au analizat și s-au dovedit a fi infectate cu troianul Android.Triada.231.
Triada este un malware (troian bancar) foarte puternic care infecteaza sistemele de operare  Android si a fost descoperit la începutul anului 2016. Ruleaza “root” pe  dispozitive si este aproape imposibil de eliminat fără ștergerea întregul dispozitiv și reinstalarea sistemului de operare.

Dr.Web afirmă că a găsit troianul pe dispozitivele noi expediate de la mărci mai puțin cunoscute – bazate în mare parte pe China – cum ar fi Leagoo, Doogee. Vertex, Advan, Cherry Mobile și altele.

Mergand pe lantul furnizorilor Dr.Web a descoperit cum s-a produs infectarea cu Triada.  Opinia cercetatorilor este ca un producator de soft din Shanghai a oferit ca una dintre aplicațiile sale să fie inclusă într-o imagine a sistemului de operare mobil.  Din păcate, această cerere controversată nu a provocat nici o suspiciune din partea producătorului. În cele din urmă, Android.Triada.231 a ajuns la smartphone-urile care ulterior au fost comercializate “gata infectate”!

Mai multe informatii si lista telefoanelor cu problema o gasiti la : www.bleepingcomputer.com