Lucrezi pentru Starbucks ? Poate nu stii – Starbucks Wi-Fi a transformat laptopurile oamenilor în mineri Cryptocurrency

Wi-Fi-ul gratuit pe care Buenos Aires Starbucks îl oferă clienților săi a fost folosit pentru a produce o moneda viruala și ceea ce este mai rău, s-au folosit laptop-urile oamenilor pentru a face acest lucru fara ca acestia sa stie.

Descoperirea a fost facuta de CEO-ul Stensul, Noah Dinkin, care a efectuat o vizită la magazin și a vrut să navigheze pe internet cu ajutorul Wi-Fi-ului gratuit. Acesta a descoperit astfel că laptopul său a fost transformat, fara ca utilizatorul sa stie,  într-un computer care rezolva ecuatii si produce astfel moneda virtuala.

Starbucks acuză furnizorul Wi-Fi

Starbucks a răspuns doar pe 12 decembrie pentru a explica că totul sa întâmplat fără ca magazinul să știe despre el, sugerând că era vina furnizorului său de Wi-Fi.

“Imediat ce am fost avertizat de situația din acest magazin săptămâna trecută, am luat măsuri rapide pentru a ne asigura că furnizorul nostru de internet a rezolvat problema și a făcut schimbările necesare pentru a ne asigura că clienții noștri ar putea folosi Wi-Fi în magazinul nostru în condiții de siguranță, ” a afirmat firma într-o declarație . Deasemenea firma a afirmat  că acest lucru este doar un caz izolat și nu se întâmplă în toate magazinele.

Sursa: http://news.softpedia.com/news/starbucks-wi-fi-turned-people-s-laptops-into-cryptocurrency-miners-518997.shtml