O nouă campanie de înșelăciune prin email

O nouă campanie de înșelăciune bazată pe răscumpărare solicită tuturor destinatarilor fie să satisfacă cerințele expeditorului și să plătească sau să moară.

In 11 decembrie, utilizatorul Spiceworks, Dave Lass, a împărtășit campania cu alți membri ai rețelei profesionale de IT.

Înșelătoria nu pierde nici un moment în încercarea de a sperie destinatarul. Începe cu linia de subiect “Vă rugăm să citiți acest lucru poate fi cea mai importantă informație din viața ta”. Presupunând că utilizatorul o deschide, sunt întâmpinați cu un mesaj care pare să provină de la un atacator care a primit o sarcină pentru ai ucide.

Pana acum nimeni nu a cazut prada inselatoriei. Există totuși teama că cineva ar putea să creada amenintarea și să plătească răscumpărarea de 0,5 BTC aproximativ 8.625 USD.

Organizațiile ar trebui să implementeze soluții de filtrare a e-mailurilor pentru a preveni trecerea acestor tipuri de mesaje. Asociat riscului ca cineva să  compromita serverul de e-mail și să trimită aceste tipuri demesaje, organizatiile ar trebui să ia măsuri pentru a-și proteja numele de domeniu si să le monitorizeze conturile de logare suspecte.

Sursa: https://www.tripwire.com/state-of-security/latest-security-news/new-scam-demands-recipients-pay-die/