Microsoft Excel devine mai inteligent cu ajutorul AI-ului

Microsoft a început să integreze algoritmi de inteligență artificială în aplicația de calcul tabelar din cadrul suitei sale Office 365.

De ce este important: Inteligența artificială poate interveni și adăuga sau evidenția informații importante, de context, celor introduse în tabele din Microsoft Excel. Rolul inteligenței artificiale în această primă apariție în cadrul aplicației este acela de a înțelege datele introduse de utilizatori și de a oferi informații adiționale. Pentru început, facilitatea este valabilă pentru date geografice, precum țări sau orașe, dar și pentru acțiuni la bursă. Echipa care se ocupă de acest aspect al aplicației a ales acțiunile și datele geografice pentru că acestea sunt două dintre cele mai populare tipuri de date folosite de utilizatori.

Spre exemplu, dacă un utilizator introduce date legate de o listă de orașe din România, AI-ul ar trebui să recunoască acest lucru și să tragă informații utile în acest context de pe internet (prin intermediul motorului de căutare Bing, bineînțeles). La fel și în cazul acțiunilor la bursă. Când depistează că utilizatorul introduce date despre acțiunile unei companii, va afișa informații financiare suplimentare legate de compania în cauză.

Citește mai mult la: www.profit.ro