O amenda imensa pentru incalcarea GDPR pentru Vodafone vine din Italia.

Vodafone a fost amendat cu 12,5 milioane de euro pentru telemarketing agresiv făcut fără un temei legal adecvat pentru prelucrare. Datele cu caracter personal a milioane de cetățeni au fost prelucrate fără garanții adecvate sau măsuri de responsabilizare.
Ancheta a arătat că listele de contacte au fost achiziționate de la terți fără un temei juridic adecvat și fără informarea persoanelor vizate. De asemenea, operatorii de telemarketing au cerut clienților să trimită ID-uri prin WhatsApp, încălcând măsurile de securitate.
Autoritatea de supraveghere a ordonat consolidarea măsurilor de securitate pentru a preveni accesul neautorizat la bazele de date ale clienților și pentru a oferi un răspuns deplin la cererile de exercitare a drepturilor formulate de unii utilizatori.
În cele din urmă, Autoritatea a interzis ca Vodafone să efectueze orice prelucrare ulterioară a datelor în scopuri promoționale sau comerciale, efectuată prin achiziționarea de liste de date cu caracter personal de la terți, fără ca aceștia din urmă să fi obținut consimțământul specific, gratuit și în cunoștință de cauză din partea utilizatorilor pentru comunicarea datelor lor.

Sursa : https://www.garanteprivacy.it/