O campanie masivă de hacking a infectat 7 339 magazine online Magento cu un script care colectează date despre cardurile de plată

Magazinele de comerț electronic din întreaga lume care ruleaza platforma Magento, au fost infectate cu un malware – numit Magentocore.net – care poate intercepta informațiile de plată ale clienților și le poate trimite infractorilor cibernetici.

Malware-ul Magentocore.net infecteaza site-uri care utilizează platforma de e-commerce Magento prin ghicirea cu succes a parolei utilizate in panoul de administrare Magento.

Un site infectat va înregistra apoi toate intrarile de la tastatura de la clienți pe site-ul și să le trimită înapoi la infractorii cibernetici, capturarea lucruri, cum ar fi nume de utilizator, parole, informațiile cărții de credit și detalii personale.

Aceste tipuri de atacuri malware pot rezultatul lipsei intretinerii si actualizarilor site-urilor web și a sistemelor de operare, precum și o consecinta a utilizarii unor parole slabe.

Dacă sunteți un comerciant online si folositi platforma Magento trebuie sa:
urmați sfatul Magento pentru a detecta malware care rulează pe platforma Magento
– analizați logurile și căutați orice conectare neobișnuită a administratorului pentru a identifica accesul potențial neautorizat la site-ul dvs. Web.
– va asigurati ca aveți parole lungi și puternice pe toate sistemele dvs. de operare, inclusiv în platforma Magento.
– actualizați periodic computerele și aplicațiile organizației dvs., pentru a vă proteja afacerea și clienții împotriva hackerilor.

Dacă sunteți un cumpărător online, trebuie sa va monitorizați conturile pentru orice tranzacție neautorizată si in cazul in care detectati probleme sa va adresati de urgenta bancii si autoritatilor.

O căutare rapidă PublicWWW va arată numarul de domenii infectate cu scriptul MagentoCore.