Parola “1234” te poate costa ! Ce au patit cativa clienti Vodafone ?

Pe scurt :
Hackerii au intrat in conturile unor clienti Vodafone au comandat noi cartele SIM. Dupa ce au ridicat noile cartele le-au folosit pentru jocuri de noroc. Cand au venit facturile clientii au facut reclamatie. Vodafone sustine ca acestia trebuie sa plateasca.

Potrivit rapoartelor de la site-ul de știri ceh idnes.cz , hackerii au accesat conturile online ale clienților prin utilizarea parolei 1234. Odată ce au reușit să obțină acces, au comandat noi cartele SIM pe care le-au ridicat de la diferite sucursale. După cum știau numărul de telefon și parola, au reușit să ridice cartela SIM și să o instaleze în telefoane fără nicio altă verificare.
Acest lucru a permis atacatorilor să cheltuie aproximativ 30.000 USD, pentru servicii de jocuri de noroc.

Vodafone afirmă că este vina clienților că au parole slabe.
Idnes.cz a mai spus că Vodafone afirmă că nu este responsabilitatea sa. Clienții cu parole ușor de ghicit ar trebui să plătească banii furați înapoi. Unele victime au raportat că Vodafone a trimis creditorii pentru a recupera banii furați de hackeri.

Victimele, pe de altă parte, au declarat că nu au nicio idee despre modul în care au fost stabilite parolele lor “1234”. În plus, Vodafone a declarat că este posibil ca unul dintre angajații săi să fi configurat această parolă atunci când a fost cumpărat un telefon, însă utilizatorul ar fi trebuit să schimbe imediat parola cu o parola mai puternică.

Poziția Vodafone este un precedent periculos și este încă un motiv in plus pentru care utilizatorii ar trebui să se asigure că folosesc parole puternice la fiecare site pe care îl vizitează.

Sursa : https://www.bleepingcomputer.com/