O noua inselatorie – clonare site – acum Ziarul Bursa

Oamenii sunt ademeniţi să depună sume de bani, cu “promisiunea” unor câştiguri fabuloase

Circulă de câteva săptămâni cel puţin două clone ale paginii site-ului ziarului BURSA în care, punând în prim-plan figura omului de afaceri Ion Ţiriac, cititorii sunt îndemnaţi să “investească” printr-un algoritm de tranzacţionare a criptomonedelor, chipurile pentru a se îmbogăţi.

Este evident o fraudă!!!


Materialul nu este realizat de ziarul BURSA, nu are adresa site-ului publicaţiei. Nu este ceva nou. În ultimii ani, pagini ale site-urilor mai multor publicaţii din ţara noastră au fost clonate cu scopul final de a prejudicia cititorii. Reţeta este asemănătoare – se folosesc nume ale unor persoane cu mare succes financiar sau alţi influenceri care îi îndeamnă pe oameni să profite de o aşa-zisă oportunitate de a face în timp scurt o mulţime de bani, chiar milioane. Nu trebuie decât să îţi faci cont la un anumit site, dar rapid, să depui câteva sute de euro, iar aşa-zişii lor experţi financiari sau sistemele algoritmice de tranzacţionare vor produce sume enorme pentru tine. Doar că în scurt timp începe o campanie agresivă prin care ţi se cere să faci noi depuneri, nu mai poţi retrage banii plasaţi iniţial, iar la un anumit moment site-ul dispare complet.
În cazul paginilor clonate ale site-ului ziarului BURSA, aşa-zisa oportunitate “dezvăluită” de Ion Ţiriac este un program de tranzacţionare a criptomonedelor, numit Crypto Engine. Într-un loc chiar se spune că nu este nevoie de experienţă şi că profitul este garantat. Dar, textul conţine termeni folosiţi/traduşi greşit, confuzii şi fracturi de logică.

Citeste tot articolul pe https://www.bursa.ro/