Photoshop: cum blurezi o parte dintr-o imagine

După ce ai pornit Adobe Photoshop, pentru a încețoșa o zonă dintr-o imagine, primul pas pe care trebuie să-l faci este să selectezi elementele pe care le vrei în ceață. În acest scop, poți să faci click în stânga sus pe una dintre uneltele de selecție. Eu am ales selecția dreptunghiulară și am dat click pe icoana cu dreptunghiul punctat. Fă click în imagine și, cu click stânga apăsat, definește un dreptunghi în jurul zonei de interes.

Pentru a încețoșa zona proaspăt selectată, din meniul principal al aplicației, accesează secțiunea Filter. Fă click pe Blur și optează pentru Gaussian Blur. Imediat după, ar trebui să vezi efectul filtrului. Pentru a-l face mai puțin agresiv, tastează un număr mai mic la Radius în noua fereastră, de exemplu 5.

Dacă vrei să nu se înțeleagă nimic, tastează un număr mare, precum 100. Rezultate se vor vedea în timp real, dacă în fereastra de Gaussian Blue este bifat Preview. Confirmă modificările cu un click pe Ok și salvează poza modificată din meniul File cu un click pe Save As.

Sursa: https://playtech.ro/2018/cum-blurezi-o-fata-photoshop-sau-un-text/