Ransomware infecteaza dispozitivele NAS folosind SambaCry

Ce este NAS ?

Wikipedia (https://ro.wikipedia.org/wiki/NAS) da urmatoarea definitie:

HDD de reţea (NAS) este un server fişiere pentru stocarea datelor informatice conectat la o reţea de calculatoare, ce ofera furnizarea de date la un grup de clienti eterogen. NAS este specializat pentru partajarea de fişiere in retea, prin solutii hardware si software. De multe ori este fabricat ca un computer – un calculator specializat construit cu acest scop.Sistemele NAS sunt aparate conectate la retea care conţin una sau mai multe unităţi de stocare (HDD), de multe ori aranjate în containere de depozitare logice, redundante sau in RAID.

Ransomware infecteaza dispozitivele NAS folosind SambaCry

Un nou ransomware, denumit StorageCrypt, care vizează dispozitivele NAS, cum ar fi Western Digital My Cloud.Victimele au raportat că fișierele lor au fost criptate și o notă rămasă cu o cerere de răscumpărare de între .4 și 2 bitcoins pentru a obține fișierele lor înapoi.

Utilizatorii au raportat, de asemenea, că fiecare acțiune pe dispozitivul lor NAS conține un fișier Autorun.inf și un executabil Windows numit  美女与野兽 .exe , care se traduce în Frumusețea și fiara. Din probele primite de BleepingComputer, acest Autorun.inf este o încercare de a răspândi fișierul 美女与野兽 .exe pe alte computere care deschid folderele de pe dispozitivele NAS.

Sursa: https://www.bleepingcomputer.com/news/security/storagecrypt-ransomware-infecting-nas-devices-using-sambacry/