Atacatorii folosesc backdoors din soft-urile partenerilor

Atacatorii folosesc backdoors din soft-urile partenerilor


În anul următor, vom vedea mai multe cazuri de software legitim infectat de grupuri care vizează profiluri mai ample de victime și localizări geografice. Astfel de atacuri au
șiavantajul sunt extrem de greu de detectat și rezolvat. Ne așteptăm ca alte atacuri greu de blocat, precum cele în care este folosit malware mobil complex, să crească, de asemenea, pentru că atacatorii recurg la noi metode de a sparge și defensiva celor mai bine protejate ținte.  

Predicțiile anuale sunt realizate de experții companiei, pe baza cercetărilor și a experienței câștigate de-a lungul anului. Pentru 2018, Kaspersky Lab a completat predicțiile despre amenințările direcționate, cu o serie de predicții din domeniul industriei și al tehnologiei.

Principalele predicții pentru 2018, în domeniul APT

În 2017, atacurile care țintesc lanțurile de aprovizionare ca Shadowpad și ExPetya au arătat cât de ușor poate fi folosit software-ul unor terți de către infractori, pentru a-și asigura un punct de intrare în companii. Ne așteptăm ca această amenințare să crească în 2018, având în vedere că unii dintre cei mai periculoși atacatori încep să folosească această abordare ca alternativă la tehnicile de tip “watering hole” sau pentru că orice altă tentativă a eșuat.

Sursa: http://www.clubitc.ro/2017/11/20/atacatorii-folosesc-backdoors-din-soft-urile-partenerilor/