Site-ul de întrebări și răspunsuri online Quora a fost afectat de un incident de securitate

Site-ul de întrebări și răspunsuri online Quora a fost afectat de un incident de securitate, iar o terță parte neautorizată a obținut acces la datele a aproximativ 100 de milioane de utilizatori.

Quora este o platformă Q & A în care puteți pune o întrebare și puteți obține răspunsuri de la alți utilizatori sau puteți răspunde la întrebările altor utilizatori cu propriile cunoștințe. Quora postează chestionare pe social media pentru a încerca să genereze mai multe răspunsuri și abonați la platformă. Forumurile Q & A ale Quora ar putea apărea în feedurile tale sociale, chiar dacă nu ești utilizator Quora.

Datele compromise ar putea include:

Informațiile despre cont, cum ar fi numele dvs., adresa de e-mail, parola și datele autorizate de utilizator importate din rețele conectate cum ar fi Google și Facebook.
Conținut public și acțiuni, cum ar fi întrebări, răspunsuri, comentarii și upvotes.
Conținutul și acțiunile non-publice, cum ar fi cererile de răspuns, downvotes și, într-un procent redus de cazuri, mesaje directe.

Mă afectează?
Quora notifică utilizatorii afectați de incident prin e-mail și va furniza actualizări ulterioare, deoarece acestea sunt disponibile.

Mulți oameni pot să nu știe că au un cont, deoarece pentru a accesa sau a răspunde la un forum Quora, trebuie să vă conectați – fie prin crearea unui cont nou, fie prin conectarea contului Google sau Facebook.

Chiar dacă v-ați înscris cu ceva timp în urmă sau nu vizitați în mod regulat sau nu utilizați Quora, contul dvs. ar fi în continuare activ și această încălcare ar putea să fi expus unele informații.

Orice întrebări și răspunsuri pe care le-ați scris anonim nu sunt afectate de această încălcare deoarece Quora nu stochează identitatea persoanelor care postează conținut anonim.
Cum stau în siguranță?
Pentru a verifica dacă v-ați conectat la Quora utilizând contul dvs. Facebook, accesați Setări> Aplicații și site-uri web> Conectat cu Facebook. De aici veți putea vedea dacă ați folosit Quora.

Există câțiva pași simpli pe care îi puteți lua pentru a vă menține informațiile în siguranță:

Schimbați parola contului dvs. Quora. Accesați setările contului de pe site-ul web Quora și faceți clic pe “Schimbarea parolei”.
Utilizați o parolă puternică și nu reutilizați aceeași parolă pe alte site-uri web.
Schimbați parola în orice conturi în care ați utilizat aceeași combinație de e-mail și parolă.

Sursa: https://blog.quora.com