Se înființează Comandamentul Apărării Cibernetice

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că începând cu 1 decembrie 2018 va fi operațional Comandamentul Apărării Cibernetice. Noua structură va fi subordonată Statului Major al Apărării.

„În condițiile în care confruntările cibernetice în domeniul militar sunt din ce în ce mai diversificate, mai des întâlnite și cu impact similar capabilităților de luptă clasice, iar tot mai multe state investesc în capabilități cibernetice, la nivelul structurii de forțe a Armatei României a apărut necesitatea constituirii unei structuri specializate care să gestioneze acest tip de amenințări”, se arată într-un comunicat al MApN, transmis, vineri.

În acest sens, potrivit surisei citate, de la data de 1 decembrie 2018 (de sâmbătă) va fi operațional Comandamentul Apărării Cibernetice, care va fi subordonat Statului Major al Apărării, sub comanda generalului de brigadă Costică Postolache.

„Comandamentul Apărării Cibernetice este o structură apărută în urma evoluției regionale în domeniul agresiunii de natură hibridă în pregătirea și declanșarea unui conflict conventional, relevanța ei fiind una aparte, atât alinierea la standardele și principiile apărării colective specifice Alianțelor din care facem parte, cât și contracararea amenințărilor existente la adresa securității naționale”, transmite șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.

Potrivit acestuia, marea provocare a echipei de comandă va fi încadrarea cu personal specializat și dezvoltarea cooperării cu alte entități naționale și internaționale cu atribuții similare, pentru a transforma spațiul cibernetic în mediu operational.

Sursa : https://www.cotidianul.ro