Google permite dezvoltatorilor de software să citească gmail-urile

Google permite angajaţilor ( sute de dezvoltatori software ) să citească mesajele private ale utilizatorilor Gmail, a relatat luni publicaţia The Wall Street Journal, citată de Business Insider.

În urmă cu un an, Google a promis să oprească scanarea inbox-urilor utilizatorilor Gmail, dar compania nu a făcut prea multe pentru a le proteja de dezvoltatorii de software din afara companiei, potrivit publicaţiei.

Utilizatorii Gmail care au optat pentru servicii de email de bază, servicii de comparare a preţurilor cumpărăturilor şi servicii de planificare a itinerariilor călătoriilor sunt cei mai expuşi ca mesajele lor să fie citite.

Sute de dezvoltatori de aplicaţii scanează electronic inbox-urile oamenilor care s-au înscris pentru unele dintre aceste programe, iar în unele cazuri angajaţii acestora citesc emailurile.

Reprezentanţii Google au refuzat să comenteze.

Informaţia a apărut într-un moment prost pentru Google şi Gmail, cel mai utilizat serviciu de email din lume, cu 1,4 miliarde de utilizatori.

Toate companiile mari de tehnologie sunt presate de Statele Unite şi Europa să facă mai mult pentru protejarea vieţii private a utilizatorilor şi pentru a fi mai transparente în legătură cu părţile care au acces la datele oamenilor.

Sursa: www.hotnews.ro