Yahoo Mail îți scanează ”poșta”, ca să-ți servească reclame atrăgătoare

Dintr-un nou raport îngrijorător al celor de la Wall Street Journal, aflăm că serviciul de email folosit de către milioane de internauți este departe de a-ți respecta intimitatea. După ce s-a dezbătut pe parcursul mai multor ani faptul că Gmail îți servește reclame pornind de la conținutul email-urilor, se pare că Yahoo Mail face același lucru.

Dacă informațiile publicate de WSJ se dovedesc a fi adevărate, Oath a început să discute cu comercianții de reclame online pentru a construi un nou serviciu de advertising virtual. Acesta va porni de la informațiile obținute prin scanarea a 200 de milioane de căsuțe de email cu scopul personalizării reclamelor în funcție de afinitățile fiecăruia dintre noi.

Practica detaliată de Oath este departe de a fi unică în industrie, dar pare destul de supărătoare și cu siguranță nu va fi apreciată de utilizatorii cu experiență de Yahoo Mail.

Pentru a calma un pic spiritele, oficialii Oath au răspuns raportul detaliat mai sus afirmând că scanează doar emailurile promoționale pe care le primești. Cu alte cuvinte, interacționează doar cu newslettere și oferte primite în Inbox, nu și cu emailurile personale pe care le primești de la prieteni sau de la colegii de serviciu. În funcție de conținutul mesajelor scanate, îți sunt instalate cookies pe sistem ca, pe viitor, să vezi reclame din aceleași domenii.

Oath a ținut să menționeze că orice date care ar putea fi folosite pentru a te identifica nu sunt incluse în oferta către comercianții de reclame. În plus, utilizatorii care nu vor să participe în acest program de advertising personalizat, au opțiunea să nu o facă. Nu trebuie decât să acceseze această pagină web și să debifeze câteva particularități evidente. Ca fapt divers, nu poți accesa acea pagină din meniul de configurare al Yahoo Mail.

https://playtech.ro/