Zece IT-iști, foști stagiari la Google și Facebook, „antrenează” elevii români pentru Bac-ul la Informatică

Zece IT-iști, foști stagiari la Google și Facebook, “antrenează” elevii români pentru Bac-ul la Informatică.

Ei au lansat WellCode.ro, o platformă online ce conţine lecţii şi probleme care-i vor pregăti pe tineri pentru examen, dar mai ales pentru o viitoare carieră în domeniul informatic.

Printre fondatorii Wellcode se numără Alex Turdean (student la Calculatoare, la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, medaliat cu aur la Olimpiada Națională de Informatică), Bianca Ioana Costin (stagiar la Google, doi ani consecutiv, șef de promoție la secția Informatică engleză de la UBB, în 2017), Petru Trîmbițaș (fost stagiar la Facebook și Palantir, olimpic național la informatică în liceu) și Tudor Cozma (student la UBB, informatică, olimpic național la informatică în liceu).

Proiectul lor a luat naştere din dorinţa de a schimba mentalitatea învăţământului românesc, cel puţin în domeniul Informaticii, care are nevoie de modernizare continuă. În septembrie 2017, au lansat primul modul, cu ajutorul căruia mulți cursanţi care nu deţineau noţiunile de bază au făcut progrese vizibile. Platforma conţine acum două module, peste 200 de lecţii şi probleme şi are peste 20.000 de membri activi.

Articolul complet:  http://angajatorulmeu.ro