Expertii au demonstrat ca mașini scumpe dotate cu sistemul keyless pot fi furate cu usurinta.

Cercetătorii chinezi au demonstrat că pot fura mașini cu doar două gadgeturi care costa cativa dolari.

„Lucrezi într-o clădire de birouri sau ești la shopping în supermarket, iar mașina este parcată afară. Cineva vine lângă tine, iar o a doua persoană poate să-ți deschidă mașina și să plece cu ea. Este atât de simplu”. a spus Jun Li, unul dintre cercetătorii chinezi care au descoperit vulnerabilitatea și au exploatat-o.

Atacul funcționează datorită faptului că cele două dispozitive păcălesc atât mașina, cât și cheia că se află în vecinătate una de cealaltă. Trucul poate fi realizat de cel puțin două persoane. O persoană ține un dispozitiv aproape de cheia șoferului, în timp ce o altă persoană ține celălalt dispozitiv aproape de mașina în cauză.

In mod normal pentru deschiderea masinii un semnal radio de la sistemul de deblocare al mașinii caută un anumit semnal de la cheie înainte de a se deschide. Dispozitivul hackerilor copiază semnalul si apoi îl transmit de la masina la cheie si invers prin intermediul unei perechi de dispozitive HackKey. Astfel sistemului mașinii este pacalit și se deblochează.

Un demo in filmuletul de mai jos ..

Sursa : https://www.wired.com/