Problema se agravează: Microsoft Spectre-fixer blocheaza PC-uri AMD Athlon

Nu instalati actualizarea KB4056892  dacă computerul dvs. foloseste un  procesor AMD Athlon.

O discutie (poate fi urmarita aici) pe answer.microsoft.com înregistrează numeroasele cazuri în care actualizarea de securitate pentru Windows KB4056892, patch-ul de Meltdown / Spectre de la Redmond, lasă dupa actualizare PC-uri cu procesor AMD Athlon blocate la sigla de pornire Windows 7 sau 10.

Utilizatorii raportează ca au avut PC-uri cu procesor Athlon în stare de funcționare perfectă, înainte de actualizarea si nefunctionale după aceasta. Patch-ul nu creează un punct de recuperare, deci revenirea la starea anterioara actualizarii nu mai este posibile. Unii utilizatori sustin că si nici reinstalarea Windows 10 nu ajută la rezolvarea problemelor. Alții au reușit sa reinstaleze, dar dupa reinstalare PC-urile lor au descarcat rapid și au instalat patch-urile problematice din nou … si au ajuns iarasi cu PC-urile nefunctionale.

Cei care au avut aceasta problema , trebuie să dezactiveze Windows Update ca pe primul lucru pe care îl fac. Deasemenea mentinerea PC-urilor neconectate la internet pare o măsură de precauție utilă.

Personalul Microsoft nu a raspuns la discutia cu plângerile acumulate în weekend.

Sursa: http://www.theregister.co.uk/2018/01/08/microsofts_spectre_fixer_bricks_some_amd_powered_pcs/